Az elveszett régi labdák már a bokorban maradnak

Műfüves, multifunkcionális sportpályát adtak át ma a Százszorszép Óvodák Felsővárosi tagintézményében Kiskunhalason. Az intézményvezető sikerként értékelte a pálya létrejöttét, melyben az kiskunhalasi önkormányzatnak, a TAO támogatást nyújtó vállalkozásoknak és az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványnak volt főszerepe.

A rendezvény díszvendége volt Katona Liza, a Vasas SC átlövője, valamint Windecker József az Újpest FC középpályása. Liza a helyszínen dedikált egy labdát, Joci azonban már edzőtáborban van, így nem tudott eljönni, de egy dedikált mezzel ajándékozta meg a gyerekeket.

A köszöntő és a létesítmény létrejöttének fő momentumainak ismertetése után Fülöp Róbert, Kiskunhalas Város Polgármestere, majd Bokros Csilla, az alapítvány munkatársa mondott beszédet. A szülői közösség nevében Kárászné Botka Nóra méltatta a pályát, a segítőket és az óvodát.

Az óvodások műsorát követően hivatalosan is megnyitották a pályát, Fülöp Róbert, Bokros Csilla és Merényi Jakab együtt vágták át a szalagot.

Képek: Barna Ferenc

Az ovisok rögtön birtokba vették a sportlétesítményt, a Bozsik programban résztvevő focisok, majd a labdamanók tartottak látványos bemutatót.

Az óvoda tortával, pogácsával, üdítővel látta vendégül a gyerekeket, a meghívott vendégeket és az érdeklődőket, valamint a helyszínen lévő segítőket, akik tettek azért, hogy a gyerekek ideális körülmények között mozoghassanak minden nap.

Az önkormányzat sport iránti elkötelezettségét mutatja, hogy Kiskunhalason ez a második ilyen műfüves pálya (a másik a Bóbita Oviban található), és megyénkben a harmadik.

Az óvoda vezető zárószavai: Legyen jó példa számos intézmény előtt „a lehetőség adott, csak cselekedni kell!”

További képek az óvoda weblapján lesznek láthatók.