Pirtó, egy jól élhető, tiszta környezetet biztosító otthona lehet a már ott élőknek és a majd ide visszatérőknek, betelepülőknek

mondta Bányai Gábor, országgyűlési képviselő a község felújított utcái kapcsán. 2017. június 26-án 16.00 órakor adta át a képviselő Nagy Ferenc polgármesterrel és a kivitelezőt képviselő Rencsár Kálmán, ügyvezetővel. A település belterületén három, a főútra merőleges utca (Rákóczi, Kiffer és Ady), valamint az ezeket összekötő, a község nyugati felén lévő Táncsics utca kapott új aszfalt burkolatot. A négy utca összesen 3 km-t meghaladó hosszúságban lett felújítva, mely során 9600 m2 aszfaltot használt fel a Soltút Útépítő Fenntartó és Kereskedelmi Kft.

Bányai Gábor avatóbeszédében elmondta, hogy ez a közel 110 millió forintos beruházás jelentős előrelépés a falu életében, mely élhetőbbé és vállalkozó-barátabbá teszi azt.

A polgármester köszönetet mondott az állami támogatásért, a pályázati lehetőségért. Kiemelte, hogy 30 éve épült utak kerültek felújításra, melyek most újra hosszú ideig biztosítják a lakosság számára a kényelmes közlekedést.

A Soltút Kft. ügyvezetője elmondta, hogy szívesen és örömmel dolgoztak együtt a község vezetésével, kihívást jelentett az elhasznált, göröngyös utak javítása, de meg tudták oldani, hiszen ezek csak szakmai problémák voltak. Bízik abban, hogy a lakosság megelégedéssel használja majd a felújított utcákat.

képek: Barna Ferenc

 

Bányai Gábor, országgyűlési képviselő eseményhez kapcsolódó gondolatai:

Pirtó Község a megítélésem szerint, nagyon jó adottságokkal rendelkező település. Megközelíthetősége, Kiskunhalashoz való rendkívüli közelsége, vállalkozóbarát önkormányzata és a gyarapodó vállalkozások száma mind ezt mutatja.
Pirtó olyan településsé fejlődhet, mint azoknak a fejlett magyarországi városok és a hasonló nyugati városok melletti kis falvak, ahol a nyugodt élethez minden feltétel adott. Intézmények a gyermekeknek, egészségügyi ellátás a településen és a szomszédos Kiskunhalason, mindez meg van.
A szükséges infrastruktúrák közül most már elmondhatjuk, hogy a belterületi utak nagy része a mostani felújításnak köszönhetően rendelkezésre áll.
Magyarán, Pirtó, Kiskunhalas remélt fellendülésével, egy jól élhető, tiszta környezetet biztosító otthona lehet a már ott élőknek és a majd ide visszatérőknek, betelepülőknek. Ha ez így lesz, akkor örülök, hogy ehhez én magam is hozzá tehettem valamennyit!
képek: Barna Ferenc
Az átadást követően Bányai Gábor személyesen nézett meg minden felújított utcát, illetve kereszteződést, hogy meggyőződéssel állíthassa, a település részére “a belterületi utak nagy része a mostani felújításnak köszönhetően rendelkezésre áll”.

Nagy Ferenc kéri a lakosságot, hogy bátran vegyék birtokba a felújított utcákat, hiszen nekik, és a vállalkozóknak készültek, hogy mindennapjaikat könnyítsék meg. Azonban szeretné, ha az állagmegóvásra is figyelmet fordítanának a használók, ugyanis nem tudni, hány 10 év múlva tudják ugyanezeket az utcákat újjá varázsolni.

képeket a polgármesteri hivatal dolgozói készítették