Pirtó ma ünnepelte megalakulásának 70. évfordulóját

2017. augusztus 19-én délután színvonalas rendezvénnyel ünnepelte Pirtó község megalakulásának 70. évfordulóját, valamint megemlékeztek az államalapításról. Az eseményt egy fotó kiállítás megnyitója előzte meg, ahol elsősorban a faluhoz tartozó tanyavilágról kaphattunk hiteles képeket.

Az ünnepségen megjelent Bányai Gábor, országgyűlési képviselő, Kiskunhalast Farkas Dániel és Szűcs Csaba, alpolgármesterek képviselték. Jelen volt a vendégek között Brassó Imre, Harkakötöny polgármestere, Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója és Molnár Nándor, a Vári Szabó István Szakközépiskola igazgatója.

A köszöntőt Szőke Dorina verselése követte, majd Nagy Ferenc, polgármester tartotta meg ünnepi beszédét. Ennek során felvázolta az elért eredményeket, de a település jövőjéről, terveiről is beszélt. “Pirtóért” kitüntető oklevelet adott át Tóth Zsófia Ibolyának és Földi Ferencnek. A képviselő testület nevezettek több évtizeden át, a a település érdekében kifejtett eredményes tevékenységét ismerte el ezen formában.

Buch Tibor, Aranyalma és Pro Theatro díjas színművész musical és operett részleteket adott elő a jelen lévőknek.

A műsor következő pontja a Halas Táncegyüttes volt, a több díjat nyert táncosok a magyar néptánc számos részletét elevenítették meg a vendégeknek.

Ezt követően Bányai Gábor mondott beszédet a Szent István szobornál, melyben kiemelte az ünnep és az alkotás jelentőségét. Felhívta a figyelmet arra, hogy a haladáshoz együtt kell tenni mindenkinek tudása szerint, nem várni, hogy más lépje meg helyettünk, amire mi is képesek lennénk.

Nagy Ferenc és Bányai Gábor együtt koszorúzták meg az államalapító király szobrát.

A polgármester szavaival zárta a megemlékezés sorozatot, de kiemelte, hogy a napnak még nincs vége, hiszen a falunapi utcabál még ez után következik.