agrárium

Díjmentesen (nem mindenkinek) az őstermelőket érintő változásokról

Online rendezvényen szakértők által kerülnek feldolgozásra az őstermelőket érintő 2021-es változások, melyeket „A családi gazdaságokról szóló” 2020. évi CXXIII. törvény lépetetett hatályba. Ez alapján lényegesen változtak a működési szabályok, az adminisztratív kötelezettségek és kedvezőbbek lettek az adózási feltételek.

A díjmentes – gondoltam én, de azért az apróbetűs részt is kel kell olvasni – szakmai nap ezeket a módosításokat taglalja közérthető formában, támogatva az őstermelők munkáját, és segítve az e kategóriának könyvelő szakemberek jogalkalmazását.

A lényeg abban rejlik, csak a rendezvény szervezőinek már eddigi ügyfeleinek ingyenes a webinárium. Amennyiben nem vagy szerződve a céggel, csak véletlen rájuk találtál a hírdetések sorában, és beregisztrálsz, minden szívfájdalom nélköl számláznak neked

25 400 Ft-ot!

Aztán ez a hétvégén megváltozott, most már 0 Ft-os a képzés. Lehet, hogy nem volt elég jelentkező, és inkább a reklámértékre hagyatkoznak?

A fent leírtak ismeretében olvass tovább…

A hivatkozott jogszabály elfogadásának körülményeit itt ismertette egy mezőgazdasági portál, a lényegi elemek megtalálhatók portálunkon.

Az esemény időpontja: 2021. február 24. (szerda) 10:00-13:00 óra

Tervezett programok:

  • Gyakorlatban az őstermelők nyilvántartási kötelezettsége (10:00-11:00), előadó: dr. Cseszlai István stratégiai és vidékfejlesztési igazgató, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
  • Őstermelők adózása 2021. (11:00-12:00), előadó: dr. Orbán Ildikó főosztályvezető, NAV Dél-budapesti Adóigazgatósága
  • Az őstermelőket érintő társadalombiztosítást módosítások (12:00-13:00), előadó: Széles Imre tb. szakértő, a Budapest Főváros Kormányhivatala Nyugdíjbiztosítási Igazgatósága Nyugdíjellenőrzési Főosztályának vezetője

Konkrét kérdések, melyek érintve lesznek:

  • Hogyan válasszuk ki a jó gazdasági formát?
  • Hogyan töltsük ki jól az őstermelők nyilvántartása felvételi kérelmét?
  • Mekkora bevételig nem kell adóbevallást készíteni?
  • Milyen értékhatár vonatkozik az őstermelőkre?
  • Milyen kiegészítő tevékenység lehet a bevétel része?
  • Milyen társadalombiztosítási szabályok vonatkoznak az őstermelőkre?
Mezőgazdaság
Őszi agrártáj, Alföld (Fotó: Barna Ferenc)

Az eseményre regisztrálni az MP ebben a témában létrehozott oldalán lehet.

Az esemény eléréséhez a szakmai nap reggelén kapnak elérhetőséget a regisztrált érdeklődők a megadott email címükre. Az online rendezvény felülete a Youtube lesz, nem kell telepíteni semmilyen alkalmazást, csak internet eléréssel és hangkártyával rendelkező számítástechnikai eszközre van szükség.

Forrás: MenedzserPraxis

Barna