Szelidi-tó, húsvéti túra

Tavaszi túra a tó körül

Covidos időszak, Cecilia Asszony is megmondta, nem feledkezzünk meg a test igényeiről, mozduljunk ki. A négy fal között mentálisan és fizikailag sem erősödünk úgy, mint kéne (jó, tudom, vannak olyan erős önfegyelemmel rendelkező egyének, akik igen).

Ilyen gondolatok sarkalták a családunkat egy rövid, 10 km-es túrára, melyet húsvét hétfőjére időzítettünk. Pandémia miatt úgysem fogadunk vendéget, és mi sem megyünk a hagyományőrző locsolkodásra.

A Szelidi-tó környékét néztük ki, nem túráztunk még arra

Felkészülésünk a húsvéti sonka, kenyér, paprika bepakolásából állt, valamint némi innivaló magunkhoz vételéből. Térképre nem volt szükség, úgy gondoltuk, majd a víz vezet minket.

Gépkocsival érkeztünk Dunapatajra, laperkoltunk a strand központi bejáratánál és indultunk a déli part mentén észak-keletnek.

Gyakorlatilag a tó jól körbejárható, mindjárt az elején egy tanösvény vezetett minket, és ismertette meg velünk a tó élővilágát.

Az északi part egy kicsit kietlenebb, nincs kiépítve (legalábbis is az első fele). Csak kb. a felétől déli irányba sorakoznak hétvégi házak (a stranddal szemben), illetve még fellelhető néhány mezőgazdasági témájú hétvégi telek.

Szelidi-tó, húsvéti túra
Szelidi-tó, húsvéti túra

A túra

A kis kirándulás közel 18 ezer lépésből megtehető, ez közel 10 km-es távot jelent. A dél-nyugati végén a tavat nagyobb ívben kell kerülni, be kell menni az üdülőterületre, de a kisebb kanyar után vissza lehet térni a víz mellé. A túra 3-4 óra alatt kényelmesen teljesíthető.

Pár kép, melyek a túra útvonalán készültek

További túrákról olvashatst korábbi bejegyzéseinkben, megtekintheti a készült képeket…

Barna