Búcsút mondhatunk az E.ON Áramszolgáltatónak is

Még a nyár folyamán lezárul az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadása, így az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. július 1-jétől egységes márka alatt szavatolja az energiaellátást.

Az érintett fogyasztóknak egyenlőre nincs teendője

Az MVM közleménye szerint az érintett több mint 2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfélnek jelenleg nincsen teendője, az MVM a következő időszakban részletes tájékoztatást nyújt a szolgáltatóváltozás folyamatáról.

Az MVM Csoport 2022. április 14-én vásárolta meg az E.ON Áramszolgáltató Kft.-t, azonban a tranzakciót követően a társaság változatlan néven és megjelenéssel végezte tevékenységét.

Cél az egyetemes energiaszolgáltatás

Az elmúlt években jelentős regionális jelenlétet kialakító, Magyarországon mintegy 8 millió ügyfelet kiszolgáló társaság stratégiai céljává vált, hogy a hazai egyetemes energiaszolgáltatási tevékenységét a jövőben egy társaságban, egy márka alatt végezze.

A BÉT oldalán februárban publikált befektetői tájékoztató szerint az MVM Csoport nettó nyeresége 2023-ban 372 milliárd forintra emelkedett az előző évi 73 milliárd forintról, az EBITDA (kamatfizetés, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti eredmény) 453 milliárd forintról 911 milliárd forintra nőtt ugyanebben az időszakban.

Forrás: MTI

Kép: pixabay